Interim: zinvol lezen

De afbeelding rechts linkt naar alle 12 nummers van Interim. Dit blad verschijnt onregelmatig, maar vormt een reeks lezenswaardige artikelen rond thema’s die spraakmakend zijn in onze samenleving. Ze gaan ook uitgebreid in op de studiedagen van de Vereniging Respondeo die elk voor- en najaar gehouden worden.

De jaargangen 2010, 2011 en 2012 van de nieuwsbrief van de Vereniging Respondeo. Anders van opzet, maar zeker de moeite waard. De afbeelding is een link naar ons archief.

Meest recente uitgaven:

cover_interim13_2020

Het voorlopig laatste nummer van de Interim is uit, grotendeels gewijd aan de gezamenlijke studiedag van Respondeo en de Girardkring. Gehouden op 21 september 2019 met als thema: Secularisatie, Over westerse waarden in radicale tijden.

Interim 12 is grotendeels gewijd aan Lise en Gerda van der Molen, beiden toegewijd lid van Respondeo. Lise is zeer goed op de hoogte van het werk van Eugen Rosenstock-Huessy. Lise spreekt van ‘Eugen’: Want naast zijn expertise in het werk van Rosenstock, spreekt Lise waar mogelijk vooral van de mens Eugen. Daarmee geeft Lise het vuur door, de drijvende kracht en het visionaire van het werk van Rosenstock.
Een interview, in werkelijkheid een viertal, waarin Lise en Gerda hun onderlinge verschillen laten zien, en de wijze waarop ze elkaar daarin begrijpen. Ze leven de titel van dit nummer.
De interviewers Jan Kroesen en Wilmy Verhage bedanken het paar ook voor het heerlijk samen eten. ‘Want je kunt pas iets zeggen als je met elkaar gezeten en gegeten hebt’, aldus Lise.
De lezer zal met plezier dit nummer lezen, daardoor Lise en Gerda beter leren kennen en daarmee, wie weet, misschien iets zien van Rosenstock-Huessy in praktijk.